Tommy Robredo ulazi u povijest!

Španac se treći put zaredom vratio od 0:2

Tommy Robredo ulazi u povijest!

Edmir Škorić

Španski teniser Tommy Robredo se tri puta zaredom vratio od 0:2 i u 4. kolu Grand Slam turnira sezone pobijedio je Nicolasa Almagra.

Robreda je njegov sunarodnjak dobio u prva dva seta sa 7:6 i 6:3, ali nevjrovatni Robredo je naredna tri seta dobio sa 6:4 i ušao u povijest. Postao je prvi čovjek nakon Henrija Cocheta iz 1927. godine koji se tri meča zaredom vratio od 0:2 u setovima.

Prije Almagra, Roberdo je na isti način slavio protiv Igora Sjislinga i Gaela Monfilsa. Almagro je nakon 2:0 vodstva imao i 4:1 prednost u trećem setu, ali 31-godišnji Roberto je nanizao pet gemova. U četvrtom setu Almagro je vodio sa 4:2 i uzeo pauzu za odlazak u toalet. Uslijedila su četiri vezana gema Robreda!

Breakom i pet set otvara Almagro i vodi 2:0, no do kraja meča je još samo jednom uspio da zadrži svoj servis. Kod 4:4 Almagro je skoro odustao, a Robredo završio nevjerovatan meč čistom servom i izborio četvrtfinale Roland Garros.

U četvrtfinalu će igrati protiv još jednog sunarodnjaka, Davida Ferrera, koji je s lakoćom ostvario pobjedu u meču protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:1, 6:1. Jo-Wilfred Tsonga je pred svojim navijačima u tri seta bio bolji od Srbina Viktora Troickog. 

Tsonga u četvrtfinalu igra protiv, najvjerovatnije, Rogera Federera, koji lako izlazi na kraj sa Gillesom Simonom. Federer je dobio prvi set Francuza sa 6:1, a u drugom je, do objave ovog teksta, vodio s 3:2.

Roland Garros, teniseri, osmina finala:

Ferrer (4) - Anderson (23) 6-3, 6-1, 6-1

Robredo (32) – Almagro (11) 6-7(5), 3-6, 6-4, 6-4, 6-4

Tsonga (6) – Troicki 6-3, 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.