Toni Nadal: Đoković je Rafi nezgodniji protivnik od Federera

Toni Nadal: Đoković je Rafi nezgodniji protivnik od Federera

Trener i stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da je Novak Đoković za Rafaela mnogo nezgodniji protivnik od Rogera Federera.

"Rafa je prvih mjeseci nove sezone bio je dobar, ali ne i odličan. U Australiji nismo imali sreće, jer ga je povreda omela da se na pravi način predstavi u finalu". 

"U Indian Wellsu i Miamiju je bilo bolje, ali Đoković je igrao na veoma visokom nivou. Kada se sastanete sa tako jakim rivalom kao što je Novak, jednostavno ne možete da nađete put do pobjede", kaže Toni.

"Očigledno da je Đoković za Rafu daleko teži protivnik od Federera. Pogledajte samo historiju njihovih međusobnih duela. Sa Novakom je uvijek nezgodno. Ne mogu da kažem da je Đoković bolji teniser od Federera, već samo da se Rafael lakše prilagođava Rogeru".

"Novak se odlično kreće, on je veoma pažljiv i psihički jak. Kada igramo sa Đokovićem znamo da će meč biti težak i da moramo na najvišem nivou da igramo dva do tri sata kako ne bismo izgubili", zaključio je Toni Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.