Toni Nadal: Generacija koja je trebala naslijediti Federera, Nadala i Đokovića nije dovoljno dobra

Bacio kritiku prema nadolazećim zvijezdama

Toni Nadal: Generacija koja je trebala naslijediti Federera, Nadala i Đokovića nije dovoljno dobra

Eldar Ganibegović

Dugododišnji trener kao i stric provg igrača svijeta nije baš najboljim riječima pričao o novoj generaciji tenisera, koje je mnogo kritikovao.

Toni Nadal smatra kako je to razlog zbog kojeg Đoković, Federer i Nadal i dalje dominiraju, iako imaju više od 30 godina.

"Nadal, Federer i Đoković su osvojili 47 GS-ova zajedno. Generacija koja ih je trebala naslijediti nije dovoljno dobra. To je društvo u kojem danas živimo koje previđše štiti djecu", rekao je Nadal, pa zatim nastavio:

"Kada smo mi došli na Tour, najbolji igrači su imali između 21 i 23 godine. Sada u tim godinama igrači još nisu sazrijeli, zašto? To je zbog toga jer su današnja djeca manje zrela i imaju probleme u razvoju."

"Federeu je i dalje tenis prioritet, kao i Nadalu, uprkos svim povredama. Uvijek ću postojati dobri igrači, ali ovageneracija bila je predanija tenisu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi