Tri bh. juniora među osam

Teniski «Zenica Open»

Tri bh. juniora među osam

Od čak osam bh. mlađih juniora koji su igrali u 2. kolu «Zenica Open 2009», turnira 3. kategorije za juniore i juniorke od 16 godina i mlađe, u četvrtfinale su prošla trojica.

Riječ je o 3. nositelju Franku Šiljegu koji je nadigrao Hrvata Antu Borovinu sa 7:5 i 7:6, te Elmaru Ejupoviću i Denisu Porčiću.

I dok se od Šiljega očekivao ovakav rezultat, druga dvojica iznenadila su fabvorizovane rivale.

Ejupović je nadigralo Antu Marinčića (6:3 i 6:2), dok je Porčić bio bolji od još jednog igrača iz Hrvatske, Jureta Begića (6:0 i 6:2).
Poraze su doživjeli 7. nositelj Nemanja Trivić od Tomislava Draganje, te Želimir Marinović, Marko
Alpeza, Mirko Nizić i Emir Skejović.

Kod juniorki su nositeljice bile uspješnije. Prva favoritkinja Marijana Novaković je savladala Aleksandru Durovku (Srb) sa 6:1 i 7:6. Druga nositeljica, Selma Husić bila je bolja od Tijane Rotim, a dalje ide i 3. nositeljica Ivana Vuković, koja je nadigrala našu Aidu Kelić sa 6:0 i 6:2.

Od bh. teniserki treba pomenuti i Deu Herdželaš, koja je prolaz u četvrtfinale zaradila pobjedom protiv 7. nositeljice Džejle Bećirović rezultatom 6:2 i 6:2.

U finalu dubla igraće čak tri bh. teniserke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.