Tri bh. tenisera u polufinalu

Tri bh. tenisera u polufinalu

Završeni su četvrtfinalni mečevi ITF Futures turnira u Antaliji. Naši teniseri su briljirali i danas, pobijedivši svoje protivnike. U polufinale plasirali su se Tomislav Brkić, Aldin Šetkić i Damir Džumhur.

Tomislav Brkić je igrao prvi meč dana, protiv Francuza Rudyja Coca. Naš teniser je bez većih poteškoća pobijedio Francuza, rezultatom 6-4, 6-1. Brkić će u polufinalu igrati protiv dvadesetosmogodišnjeg srbijanskog tenisera, Ivana Bjelice.

Drugi uspješni bh. teniser, danas je bio Aldin Šetkić. Pokazao je naš Aldin da je mentalno stabilan, jer je preokretom pobijedio Belgijanca Alexandrea Folieja. Krajni rezultat glasio je 6-7, 6-0, 6-2 u korist Šetkića.

Konačno, zadnji meč dana igrao je Damir Džumhur, protiv Egipčanina Mohameda Safwata. Naš teniser je slavio rezultatom 7-6, 5-7, 6-4. To je bio i najneizvjesniji meč, sa puno preokreta. Damir je dobio prvi set u tie-breaku, da bi potom izgubio drugi set u dramatičnoj završnici.

Vodio je Džumhur u drugom setu sa čak 5-1, ali Safwat je došao do šest uzastopnih gemova. Treći set je u svoju korist riješio bh. teniser i tako se plasirao u polufinale ovog turnira.

Imat ćemo tri naša predstavnika u polufinalu, te sigurno jednog u finalu.

ITF Antalija, polufinale:
Šetkić A. (BiH) - Džumhur D. (BiH)
Brkić T. (BiH) - Bjelica I. (Srb)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.