Tri nositeljice stigle do četvrtfinala
Daniela Hantuchova

WTA Birmingham

Tri nositeljice stigle do četvrtfinala

M. Maksimović

Od osam teniserki koje su izborile plasman u četvrtfinale Birminghama, samo su tri nositeljice.To su Ana Ivanović,Shuai Peng i Daniela Hantuchova.Ivanovićeva je povezala dva dobra meča i plasman u četvrtfinale je osigurala bez većih problema.

U osmini finala je sa 6-3, 6-2 eliminisala 13.nositeljicu, Kanađanku Rebeccu Marino.U četvrtfinalu će Ana Ivanović za protivnicu imati Mirjanu Lučić iz Hrvatske.Mirjana se među osam našla nakon što je u dva seta nadigrala Andreu Hlavackovu iz Češke, po setovima 6-2,7-6(4).

U tom dijelu ždrijeba je i Daniela Hantuchova, četvrta nositeljica.Slovakinja se relativno lako obračunala sa Allom Kudryavtsevom 6-4,6-2 i definitivno u četvrtfinalu nije očekivala Amerikanku Alison Riske.Riske, 105.na WTA listi je u tri seta slomila otpor lanjske polufinalistice Aravane Rezai, 7-5,6-7(6),6-2.Slično iznenađenje je kreirala Marina Erakovic.Novozelanđanka je u tri seta 5-7, 6-4,6-3 bila bolja od sedme nositeljice Sare Erani.

Rezultati osmine finala:
Daniela Hantuchova (Slk,4) - Alla Kudryavtseva  (Rus) 6-4,6-2
Mirjana Lučić (Hrv) - Andrea Hlavackova (Češ) 6-2,7-6(4)
Alison Riske (SAD) - Aravane Rezai (Fra,8) 7-5,6-7(6),6-2
Shuai Peng (Kin,3) - Heather Watson (VB) 7-6 (1),6-1
Sabine Lisicki (Njem) - Tamira Paszek (Aut) 7-6(1),6-4
Ana Ivanović (Srb,2) - Rebecca Marino (Kan,13) 6-3, 6-2
Marina Erakovic (NZ) - Sara Errani (Ita,7) 5-7, 6-4,6-3
Magdalena Ribarikova (Slk) - Arina Rodionova (Rus) 6-7 (1),6-0,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.