Troicki donio Srbiji titulu

Davis Cup

Troicki donio Srbiji titulu

Teniska reprezentacija Srbije savladala je u finalu Davis Cupa odgovarajuću selekciju Francuske rezultatom 3:2 u mečevima.

Junak pobjede za Srbiju bio je Viktor Troicki koji je u odlučujućem meču deklasirao Mikaela Llodru sa 6:2, 6:2, 6:3 po setovima nakon 132 minuta igre.

Mladi srbijanski teniser je u duelu sa Llodrom odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i zabilježio najvrijedniju pobjedu do sada.

Orlovi su u poslednji dan finala sa Francuskom ušli sa zaostatkom od 2:1 u pobjedama, ali su prvo Đoković pobjedom nad Monfisom, a zatim i Troicki, donijeli Srbiji prvu "salataru" u istoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.