Trojka se zagrijavala
Uspješan start Federera

Pobjede Nadala, Federera, Murraya...

Trojka se zagrijavala

M. Maksimović

Jedan od tri ATP turnira koja se igraju na početku godine je turnir u Dohi nagradnog fonda 1,110,250 dolara. Rafael Nadal je prvi nositelj, Roger Federer drugi dok je treći Andy Murray.

Utorak su sva trojica izašla na teren i najviše gemova je izgubio Andy Murray protiv Alberta Montanesa ukupno šest. Rafael Nadal je prepustio Fabricu Santorou tek jedan gem a Roger Federer Talijanu Potitu Staraceu četiri.

Od ostalih nositelja stradala su dva nositelja, dva Rusa. Youzhny je izbacio Igora Andreeva 6. nositelja dok je Alexander Peya bio koban za 8. nositelja Dmitria Tursunova.

Rezultati 1. kolo:
Arnaud Clement (Fra) - Diego Junqueira (Arg) 6-1, 6-2
Alexander Peya (Aut) - Dmitri Tursunov (Rus,7) 2-6, 6-3, 6-4
Andy Murray (VB,3) - Albert Montanes (Špa) 6-2, 6-4
Philipp Kohlschreiber (Njem,8) - Marco Chiudinelli (Švi) 6-4, 6-3
Rafael Nadal (Špa,1) - Fabrice Santoro (Fra) 6-0, 6-1
Mikhail Youzhny (Rus) - Igor Andreev (Rus,6) 4-6, 6-3, 6-4
Kristof Vliegen (Bel) - Oscar Hernandez (Špa) 6-1, 6-7 (4), 7-6 (5)
Roger Federer (Švi,2) - Potito Starace (Ita) 6-2, 6-2
Karol Beck (Svk) - Michal Przysiezny (Polj) 4-6, 6-4, 7-5
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.