Tsitsipasova izjava dovoljno govori o Đokoviću

Grčki teniser otvoreno i iskreno

Tsitsipasova izjava dovoljno govori o Đokoviću

H. Zilić

Teniser iz Srbije Novak Đoković u finalu drugog Grand slama sezone Roland Garrosa savladao je Stefanosa Tsitsipasa iz Grčke sa 3:2 nakon više od četiri sata tenisa.

Za Đokovića je ovo bila 19. Grand slam titula do koje je došao još jednim nevjerovatnim preokretom.

Nakon meča razočaran nije bio ni Stefanos Tsitsipas koji dao komentar.

"Odličan meč i velika borba. Napravio sam sjajne rezultate, prvi put igrao u finalu Grand slama i mogu biti zadovoljan", rekao je Tsitsipas, a nakon toga nije štedio riječi o Novaku Đokoviću.

"Novak je veliki šampion! Inspiracija mi je kroz karijeru. Ako uradim bar pola onoga što je on ostvario, bit ću presretan."

Prvi set ponudo je sjajan tenis i veliku dramu. Otišlo se u tie break, gdje je također viđena drama. Odlučila je razlika gdje je slavio Tsitsipas sa 6:8 i dobio prvi set sa 6:7.

Oglasi

U drugom setu Grk je igrao fantastičan tenis. Đoković nije bio na nivou, a to je Tsitsipas koristio u svakom poenu i slavio sa 2:6 za vodstvo od 0:2 u setovima.

U trećem setu Đoković je proigrao. Poveo je sa 4:1 držao konce igre u svojim rukama, što je rezultiralo na kraju seta trijumfom od 6:3 i prvi reket svijeta je smanjio prednost Tsitsipasa u setovima na 1:2.

U četvrtom setu furiozan start Đokovića, koji je poveo sa 4:0, a set priveo kraju sa ubjedljivih 6:2 za poravnanje u setovima na 2:2.

Početak petog odlučujućeg seta donosi brejk Đokovića, koji je odmah okrenuo tok igre na svoju stranu i u taj ritam zadržao do kraja seta koji je priveo u svoju korist sa 6:4 za ukpunih 3:2 i 19. Grand slam titulu u karijeri do koje je došao nakon još jednog nevjerovatnog preokreta.

Novak Đoković - Stefanos Tsitsipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti