E i ovo da čujemo: Je li jedan od najboljih iskoristio ovaj izgovor prvi put u historiji tenisa?

Tsitsipas u elementu

E i ovo da čujemo: Je li jedan od najboljih iskoristio ovaj izgovor prvi put u historiji tenisa?

Eldar Ganibegović

Stefanos Tsitsipas ranije od očekivanog završio je nastup na turniru u Marseilleu.

Iako je bio prvi nosioc na turniru, četvrtog igrača svijeta u četvrtfinalu je s 2:0 (6:4 i 6:4) izbacio 163. teniser s ATP liste, Rus Roman Safiullin.

Nakon meča grčki teniser iskoristio je izgovor koji vjerovatno nikad niko nije u historiji tenisa, a to je da mu je smetalo što je imao samo pola terena za zagrijavanje.

"Moja igra s osnovne linije bila je slabija u odnosu na druge dane. Osjećao sam da nemam ritam, a nije bilo ni preciznosti i snage u mojim udarcima. Omelo me zagrijavanje na samo pola terena, to je uticalo na mene", rekao je Tsitsipas i dodao:

"Safiullin nema najjači servis na svijetu, ali je jako precizan i pronalazi tačke koje želi. Sljedeći put ću moći bolje da riterniram. On je bio odličan, a ja mislim da sam mogao da donosim bolje odluke".

Ruski teniser dodao je da mu je ovo najveća pobjeda u karijeri.

Inače, Safiullin je poražen u polufinalu s 2:0 od Augera-Aliassimea, koji će se danas u finalu sastati s Rublevom.

Tsitsipasa naredni duel očekuje sutra od 17 sati po centralnoevropskom vremenu na ATP turniru u meksičkom Acapulcu protiv srpskog tenisera Lasle Đerea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi