Tsonga je veliki borac, ali Murray je bio bolji

Wimbledon

Tsonga je veliki borac, ali Murray je bio bolji

Edmir Škorić

Andy Murray se nakon velike borbe plasirao u polufinale Wimbledona i igrat će protiv Tomaša Berdycha. Slavio je danas sa 7:6, 7:1, 3:6, 4:6, 6:1.

Murray je bio izraziti favorit u susretu sa 'ranjivim' Tsongom i na kraju možemo samo da konstatujemo kako se Francuz bespoštedno borio i, ako ništa, zaslužio dva seta.

U prvom setu su obojica imali po jedan brejk, a onda u takozvanom 13. gemu (taj--brejk) velika drama i borba. Imao je Tsonga tri set-lopte, pa ih je nekoliko imao Murray, a Britanac na kraju stiže do vodstva.

Tsonga je potom psihički pao, pa je Murray brzinom svjetlosti u drugom setu stigao do 5:0. Završen je set rezultatom 5:1.

I kada se činilo da je Tsonga pripremio bijelu zastavicu, on pravi brejk u četvrtom gemu, dolazi do 3:1, odservirao je za 4:1 i na kraju dobio set sa 6:3. 

Četvrti set Murray je vodio 4:2 i servirao, Tsonga dolazi do 40:0, ali ne koristi poklon, Britanac se vratio. Ipak, Tsonga je iznudio još jednu brejk-loptu i ovaj put napao i došao do brejka.  

Uspio je Tsonga da se u potpunosti vrati i osvoji četvrti set, ali nije najbolje otvorio set odluke. 

Murray je odmah napravio brejk, vezao pet gemova, pa je na kraju proslavio još jedno polufinale Grand Slam. Kako smo već kazali, Berdych mu je rival, a u drugom polufinalu sastat će se Miloš Raonić i Roger Federer. 

Wimbledon, četvrtfinale:

Tsonga - Murray 6:7, 1:6, 6:3, 6:4, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi