Tsonga nakon pet setova savladao Nishikorija

Francuz u polufinalu

Tsonga nakon pet setova savladao Nishikorija

Midhat Šljivak

Francuz Jo-Wilfried Tsonga pobijedio je Japanca Keija Nishikorija u četvrtfinalu Roland Garrosa. Domaći teniser je slavio s 3:2, po setovima 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Prvi set lagano dobija Tsonga. Prepustio je Japancu samo jedan gem za 6:1 nakon 33 minute igre.

Nakon kraćeg prekida zbog pada krovne konstrukcije, Nishikori uspijeva uzeti break i zakomplikovati ovaj set. Međutim, odličnim servisom je Tsonga ipak došao do osvajanja i drugog seta sa 6:4.

Servis je obojicu jako dobro služio u trećem setu. Ipak, u devetom gemu nakon velike borbe Nishikori uspijeva sačuvati servis, da bi potom napravio break i dobio treći set sa 6:4.

Nishikori je nastavio sa odličnom igrom u četvrtom setu. Dosta uzbuđenja je naročito donio deveti gem kada je Tsonga imao priliku da vrati break, ali je japanski teniser sjajnom igrom ipak osvojio gem i set sa 6:3.

Ključni detalj u odlučujućem setu desio se u četvrtom gemu. Francuz uspijeva oduzeti servis Japancu, te je do kraja mirnom servom došao do osvajanja seta i konačne pobjede.

Roland Garros, četvrtfinale:

Tsonga - Nishikori 3:2 (6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.