Tsonga otkazao učešće na turniru u Queensu

Zbog neugodne povrede

Tsonga otkazao učešće na turniru u Queensu

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga otkazao je nastup na ATP turniru u Queensu.

Tsonga je tokom Roland Garrosa doživio povredu butnog mišića, a kako stvari sada stoje 12. teniser svijeta moraće još neko vrijeme da pauzira.

"Veoma sam razočaran što neću moći da igram na ovom turniru, pogotovo jer me za to mjesto vežu lijepe uspomene. Svojevremeno sam učešćem u Queensu ušao u TOP 100, a takođe sam igrao finale 2011. godine. Nadam se što skorijem povratku", izjavio je Tsonga.

Turnir u Queensu na rasporedu je od 13. do 19. juna. Nagradni fond iznosi 1.802.945 evra, a titulu brani Britanac Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi