Tsonga preko Nadala do finala Šangaja
Foto: EPA

Francuski teniser slavio u tri seta

Tsonga preko Nadala do finala Šangaja

Prvi polufinalni meč ATP turnira u Šangaju su danas odigrali Jo-Wilfried Tsonga i Rafael Nadal. U uzbudljivom meču do pobjede je stigao francuski teniser, koji je slavio sa 2:1 u setovima i tako izborio plasman u finale.

Tsonga je u prvom setu slavio sa 6:4, a ključni detalj seta desio se u petom gemu, kada je Francuz napravio brejk kojeg nije ispustio do kraja.

Drugi set donosi igru Rafaela Nadala kao iz najboljih dana, a nekada najbolji teniser svijeta je do poravnanja na 1:1 stigao sa furioznih 6:0.

Tsonga se uspio stabilizovati i zaigrati mnogo bolje u odlučujućem trećem setu. Nadal je veliku šansu propustio u trećem gemu, kada je imao 40:0 i tri prilike za brejk. Tsonga se vratio i sačuvao svoj servis, ali i dobio psihološku prednost pred samu završnicu.

Petnaesti teniser svijeta je bolju igru krunisao u jedanaestom gemu, kada je napravio brejk kojim je stigao u vodstvo od 6:5. Potom je na svom servisu iskoristio prvu meč loptu i stigao do važne pobjede.

Tsonga će se u finalu Šangaja sastati sa boljim iz duela Đokovića i Murrayja, koji je zakazan za 14 sati.

ATP Šangaj, polufinale:

Tsonga - Nadal 2:1 (6:4, 0:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.