Tsonga siguran protiv Medvedeva, Brown predao Paireu

ATP Montpellier

Tsonga siguran protiv Medvedeva, Brown predao Paireu

D. Vejo

Francuski teniser Jo Wilfried Tsonga i njegov sunarodnjak Benoit Paire obezbjedili su plasman u polufinale ATP turnira u Montpellieru.

Tsonga je u četvrtfinalu bio bolji od Rusa Medvedeva rezultatom 2:0 (6:2 i 7:5). Francuz je prvi set riješio bez većih problema, dok je u drugom ruski teniser pružio sasvim dovoljan otpor ali nije imao snage da preokrene rezultat i stigne do izjednačenja u setovima.

U drugom susretu, snage su odmjerili Francuz Benoit Paire i Nijemac Dustin Brown. Zbog povrede, Brown je predao meč, pa je tako Paire bez previše mučenja otvorio vrata polufinala turnira.

Treći meč, bio je onaj gdje su koplja ukrstili Francuz Jeremy Chardy i Nijemac Alexander Zverev. Veći kvalitet pokazao je Nijemac, koji je slavio rezultatom 1:2 (4:6, 6:4 i 2:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi