Tsonga spasio meč loptu pa osvojio turnir

Drugi put u karijeri

Tsonga spasio meč loptu pa osvojio turnir

M. Maksimović

Jo-Wilfried Tsonga je pobjednik ATP turnira u  Marseillu. Na domaćem terenu, Francuz je pobjedio Tomasa Berdycha u tri seta, 3-6, 7-6(6), 6-4. Tsonga je dohvatio svoj deseti naslov u karijeri i uspio je nakon dvije godine dobiti Tomasa Berdycha.

Čeh je u prvom setu lako sa jednim breakom stigao do 6-3.Tsonga je izgubio servis u šestom gemu, predhodno je spasio tri break lopte.  Berdych je stalno prijetio u drugom setu, Tsonga je spašavao break lopte, ali je izdržao pa se igrao tie break.Tsonga je imao velikih 4-1, ali se Berdych vratio, čak je Čeh prvi došao do meč lopte kod 6-5. Tsonga je spasio jednu meč loptu, a onda i napravio mini break za 8-6.

 

Na kraju se ispostavilo da je Tsonga slavio u finalu sa jednim breakom. Break u ranoj fazi trećeg seta, osigurao je Tsongi slavlje u Marseillu, drugo nakon 2009.godine kada je u finalu pobjedio Michaela 

Llodru.

 

Finale:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 3) - Tomaš Berdych (Češ, 1) 3-6, 7-6(6), 6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.