Tsonga u finalu bolji od Ljubičića

Turnir u Metzu

Tsonga u finalu bolji od Ljubičića

Francuz Jo-Wilfried Tsonga pobijedio je Hrvata Ivana Ljubičića u finalu turnira u Metzu.

Bio je to iscrpljujuć dvoboj u kome je u prvom setu bilo 6:3 za Tsongu, a zatim je Ljubičić uzvratio sa 7:6. U trećem setu je Tsonga napravio break kod 1:1 i tu je već bilo jasno da je bliži trijumfu pa je na kraju bilo 6:3.

Ovo je za Tsongu prvi osvojeni turnir u 2011. i šesti u karijeri. Ove godine je izgubio finala u Rottredamu u Queensu od Soderlinga odnosno Murrya, a prije Metza je posljedni put slavio još u oktobru 2009. u Tokyu. Ljubičić je ostao na 11. osvojenih turnira, a poslednji je osvojio 2010. u Indian Wellsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.