Tunis - BiH 1:1
Šetkić je dobro startao, ali nije izdržao do kraja

Davis Cup

Tunis - BiH 1:1

Davis Cup reprezentacija Tunisa uspjela je izjednačiti rezultata na 1:1 protiv našeg nacionalnog tima u odlučujućem meču za plasman u II Grupu Evroafričke zone.

Nakon što je jutros Ismar Gorčić savladaoa Ouassima 6:1 i 7:6 (4) u drugom meču Aldin Šetkić je poražen od Maleka Jazirija u meču koji je trajao dva sata i 25 minuta. Šetkić je bolje otvorio duel i prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:4. Ipak, u drugom setu domaći teniser se vratio u igru dobio isti sa 6:2, pa je uslijedio treći, odlučujući set u kojem je više sreće i koncentracije imao Tunižanan te slavio sa 7:5 i svojoj reprezentaciji obezbjedio majstoricu.

O konačnom plasmanu, odnosno osvajanju jednog od prva dva mjesta u našoj grupi, odlučiće meč dublova koji je u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.