Tursunov ima genijalan način kako da se pobijedi Đoković

"Samo mu dajte hljeb"

Tursunov ima genijalan način kako da se pobijedi Đoković

Edmir Škorić

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković nije baš u najboljoj formi i ruski teniser Dimitrij Tursunov zna šta bi moglo da se napravi da se pobijedi drugi teniser svijeta.

Tursunov vjeruje da su privatni problemi uticali na slabu formu Đokovića u posljednje vrijeme.

"Veoma je jednostavno, računao je da će dogurati daleko u Australiji, zbog toga bi bio umoram i vjerovatno bi mu bio potreban odmor prije sledećeg turnira. Zbog toga bi žrtvovao timsko takmičenje, ali se dogodilo to da je u Melburnu igrao neočekivano malo mečeva. Poslednjih godina dolazio je najmanje do polufinala turnira, pa je shvatio da bi mu nastup u Dejvis kupu pomogao. Fizičke posljedice ne bi osjećao", rekao je Tursunov.

"Mislim da postoje neki faktori koji su se dogodili tokom proljeća i koji su uticali na njega. Nekada se to desi u životu. Nije bio smiren, a kada postoji problem u životu, to se održava na vaš tenis", smatra Tursunov.

"Kako da pobijedite Novaka? Neophodno je da mu ponudite hljeb (Đoković je intolerantan na gluten kojeg ima u hljebu). Teško je igrati protiv igrača koji mogu da mijenjaju ritam. Imao je problem sa Simonom prošle godine, ove sa Istominom. Oni gaje sličan stil", kazao je Tursunov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi