Tursunov u meču karijere razbio Ferrera

ATP Cincinnati, 3. kolo

Tursunov u meču karijere razbio Ferrera

Edmir Škorić

Četvrti igrač svijeta David Ferrer potpuno je nadigran u trećem kolu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju.

Ferrera je za 76 minuta u potpunosti razbio kvalifikant Dmitri Tursunov, 55. igrač svijeta. Rus je briljirao u meču karijere, dok je Španac bio potpuno nemoćan od samog početka.

U prvom gemu prvog seta Tursunov pravi break, kojeg je odmah potvrdio,, a onda nanizao još tri gema i poveo sa 5:1. U šestom gemu Ferrer je siguran na svom servisu, no u posljednjem, osmom, ne uspijeva napraviti break.

Baš kao i u prvom, tako je ruski teniser i na početku drugog seta napravio break, kojeg je sačuvao do kraja i izborio nastup u četvrtfinalu, gdje će igrati protiv Juana Martina Del Potra.

Sedmi teniser svijeta u tri seta je slavio protiv Španca Feliciana Lopeza. Del Potro uz jedan break prvi set dobija sa 6:4, a onda Lopez u drugom setu dominira i sa 6:1 uspijeva izboriti treći set. 

Delpo je poveo s 3:0 u trećem setu, Lopez  uzvratio break i izjednačio. Kod 5:4 vodstva Del Potro je napravio break i pobijedio. 

ATP Cincinnati, 3. kolo:

Lopez - Del Potro (7) 4:6, 6:1, 4:6
Ferrer (4) - Tursunov 2:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti