Tuzla u znaku tenisa

Uoči meča Davis kup reprezentacija

Tuzla u znaku tenisa

M. Maksimović

Tuzla je ovih dana kompletna u znaku bijelog sporta. Sutra će u Mejdanu, sa početkom od 14 sati, početi susret Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije.

Večeras su ovdje u Tuzlu stigli svi teniseri učesnici, koji su se večeras našli u prigodnoj atmosferi i druženju u hotelu Tuzla. Moramo istaći kako su tuzlanski domaćini izvrsno odradili organizaciju i pripremu Davis kup dvoboja tako da se organizacije ne bi postidili i mnogo veći teniski centri.

Inače, danas je u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla održan je  oficijelni žrijeb pred meč  2. kola Druge divizije Evro-afričke zone između teniskih Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije.

U prvom meču singla u petak u dvorani Mejdan od 14.00 sati sastaju se Aldin Šetkić i Jurgen Zopp. Nakon ovog meča na teren će izaći Amer Delić i Jaak Poldma.

U subotu je na programu meč dublova u kojem  Amer Delić i Ismar Gorčić igraju protiv Jurgena Zoppa i Maita Kunappa.

Preostala dva meča singla igrat će se u nedjelju, a sastaju se  Delić i Zopp, te Šetkić i Poldma.

Raspored mečeva:
8. jula (14.00):
Aldin Šetkić - Jurgen Zopp
Amer Delić - Jaak Poldma
9. jula (15.00):
Amer Delić/Ismar Gorčić - Jurgen Zopp/ Mait Kunnap
10. jula (14.00):
Amer Delić - Jurgen Zopp
Aldin Šetkić -  Jaak Poldma

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.