U 33. godini je ostvarila san i definitivna je pobjednica!

Roberta Vinci skinula skalp Sereni Williams

U 33. godini je ostvarila san i definitivna je pobjednica!

Edmir Škorić

Italijanka Roberta Vinci bila ja večeras nevjerovatna u drugom polufinalu US Opena.

Napravila je senzaciju sezone i pobijedila Serenu Williams u borbi za finale prestižnog Grand slama u New Yorku. Bilo je 2:6, 6:4, 6:4 u njenu korist.

Vjerovatno su svi oni koji su pratili današnji meč bili ubijeđeni u pobjedu do večeras nezaustavljive Serene, a publika na terenu jasno billa je uz Amerikanku.

Lavica na terenu, 43. igračica svijeta, maestralna Vinci, ostvarila je najveću pobjedu u karijeri u 33. godini. Ona čak nikada prije ni set nije osvojila u duelu sa Serenom, niti je na ovom turniru bila među nositeljima.

U jednom trenutku, kada se sve lomilo u trećem setu, Vinci je zaradila važan poen, a o onda poručila publici: "Ne zabavljate se?!". 

Na kraju je uspjela da slavi pobjedu svih pobjeda u karijeri, u finalu će igrati protiv zemljakinje Flavije Pennette i onda je, ako ništa, sigurno da će Italija imati osvajačicu Grand slama. 

eFAnDemv2VW

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.