U Dohi po željama organizatora
Nadal je danas izgubio tri gema

Prva tri nositelja i dalje gaze

U Dohi po željama organizatora

M. Maksimović

Na ATP turniru u Dohi već su poznati parovi četvrtfinala. Ono što je najvažnije kako za organizatore tako i za ljubitelje tenisa, favoriti za sada nemaju problema.

Prvi nositelj Rafael Nadal je nakon Fabrica Santoroa sredio i Slovaka Karola Becka u dva seta 6-1, 6-2. Protivnik Nadala u četvrtfinalu je Francuz Gaël Monfils koji je plasman među osam izborio preko Nicolasa Devildera 7-5, 7-6 (4).

Roger Federer će u četvrtfinalu za protivnika imati Philippa Kohlschreibera. Andreas Seppi je osvojio šest gemova protiv Švicarca, dok je Kohlschreiber nakon velike borbe pobjedio Belgijanca Kristofa Vliegena 6-4, 6-7 (4), 6-4.

Čovjek koji je pobjedio i Nadala i Federera prije nekoliko dana, Andy Murray je eliminisao Philippa Petzschnera 6-2, 6-4 i za plasman u polufinale igrat če protiv Sergiija Stakhovskog

Rezultati 2. kola:
Roger Federer (Švi,2) - Andreas Seppi (Ita) 6-3, 6-3
Philipp Kohlschreiber (Njem) - Kristof Vliegen (Bel) 6-4, 6-7 (4), 6-4
Sergij Stakhovski (Ukr) - Alexander Peya (Aut) 7-5, 6-3
Rafael Nadal (Špa,1) - Karol Beck (Slk) 6-1, 6-2
Gael Monfils (Fra,5) - Nicolas Devilder (Fra) 7-5, 7-6 (4)
Andy Murray (VB,3) - Philipp Petzschner (Njem) 6-2, 6-4
Victor Hanescu (Rum) - Mikhail Youzhny (RUS) 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.