U finalu Li i Ribarikova
Šarapova povela pa stala

WTA turnir u Birminghamu

U finalu Li i Ribarikova

U finalu teniskog WTA turnira u Birminghamu sastaće se Slovakinja Magdalena Ribarikova i Kineskinja Na Li.

Kineskinja je svoje mjesto u finalu izborila preko Marije Sharapove, revanširavši se za poraz u osmini finala Roland Garrosa i predhodnih pet poraza u pet međusobnih duela. Danas je Na Li ostala čvrsta do kraja za razliku od posljednjeg meča u Roland Garrosu kada je ispustila 4-2 u trećem setu. Sharapova je povela u drugom 2-0, ali se Li brzo vratila i meč sa 6-4, 6-4 privela kraju.

Na Li je do sada osvojila dva WTA turnira u karijeri, Guangzhou 2004. godine i Gold Coast prošle, a sutra će za svoj treći eventualni naslov igrati protiv Magdalene Rybarikove. Rybarikova je u meču punom preokreta na kraju savladala Indijku Saniu Mirzu 3-6, 6-0 i 6-3.

Mirza je uzela prvi set, pa je Slovakinja uzela osam gemova zaredom, set i dva gema za 2-0 u trećem, ali Mirza odgovara hvata break i meč je kod 3-3 ponovo na početku. Ipak tri nova gema u nizu Slovakinje Mirza nije mogla stići.

Polufinala
Na Li -Marija Šarapova 6:4, 6:4
Magdalena Ribarikova - Sania Mirza 3:6, 6:0, 6:3

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.