U finalu prvi protiv drugog nositelja

Tsonga protiv Berdycha

U finalu prvi protiv drugog nositelja

M. Maksimović

Od tri turnira koja su stigla do svoje završnice, najzvučnije finale je ono u Stockholmu. Tamo će se u finalu naći prvi i drugi nositelj, Jo-Wilfried Tsonga i Tomas Berdych. Tsonga je do sada ove godine igrao tri finala, osvojio je turnire u Metzu i Dohi, dok je poražen u finalu Pekinga.

Da je Francuz u dobroj formi potvrđuje i podatak da je na posljednja tri turnira ostvario omjer 10-2.I Berdych je na posljednja tri turnira nanizao deset pobjeda, ali ima poraz više. U polufinalu Stockholma Tsonga je bio bolji od iskusnog Marcosa Baghdatisa koji je na kraju u trećem setu kod 5-2 predao meč.U prvom setu je Tsonga imao jednu i tu jednu break loptu je iskoristio.

 

U drugom je Baghdatis stigao do četiri break lopte, jedna je bila dovoljna.Još jedan break  prvom nositelju na kraju je bio dovoljan za finale.Tamo će se po četvrti put sastati sa Tomasom Berdychom koji je svom protivniku, Nicolasu Almagru dozvolio da osvoji tek pet gemova. 

 

Berdych i Tsonga su do sada igrali tri puta, dok je prvi meč u Rotterdamu Berdych predao zbog povrede.Nakon toga je Berdych ostvario dvije, Tsonga jednu pobjedu.

 

Rezultati polufinala:

Tomas Berdych (Češ,2) - Nicolas Almagro (Špa,3) 6-3 6-2

Jo-Wilfried Tsonga (Fra,1) - Marcos Baghdatis (Cyp,7) 6-4 4-6 5-2 predaja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.