U finalu Wozniacki i Clijsters
Još jedan odličan meč Kim Clijsters

Prema očekivanju najbolja i najiskusnija

U finalu Wozniacki i Clijsters

M. Maksimović

Caroline Wozniacki ili Kim Clijsters ? Ostalo je još jedno otvoreno pitanje na kraju teniske sezone kod teniserki. U odsustvu sestara Williams, sigurno nije neočekivano. Wozniacki na trenutačnu formu, Clijsters dijelimično na formu, dijelimično na iskustvo.

Prva je finale izborila Belgijanka pobjedivši Samanthu Stosur 7-6(3),6-1. Australka je u grupnoj fazi igrala odlično, pogotovo u prva dva meča, ali je danas protiv sebe imala raspoloženu Belgijanku.Clijsters nije dobro krenula, morala sa vaditi nakon 0-3, ali je stigla zaostatak u naredna tri gema, pa su do tie breaka obe teniserke držale svoj servis. U tie breaku je opet sve bilo izjednačeno do 3-3, a onda je Clijsters sa četiri poena u nizu stigla do seta. U drugom je Stosur rano, već na početku izgubila servis i sve se vrlo brzo počelo raspadati u igri finalistice Roland Garrosa.

Sličan rasplet smo imali u drugom polufinalu u kojem je Carolina Wozniacki pobjedila Veru Zvonarevu 7-5,6-0. Prva teniserka svijeta je povela 4-1 u prvom setu, nakon čega se probudila Ruskinja koja je sa četiri gema u nizu došla na 5-4 i dvije set lopte u desetom gemu.Wozniacki se izvukla i prelomila meč.Uzela je tri gema u nizu za 1-0 u setovima, šest za konačan trijumf.
S obzirom na činjenicu da je Clijsters sedam godina starija od Wozniacki, ove dvije teniserke su se do sada sastale samo jednom i to u finalu US.Opena kada je bila uspješnija Clijsters 7-5,6-3.

Rezultati polufinala:
Caroline Wozniacki (Dan,1) - Vera Zvonareva (Rus,2) 7-5,6-0
Kim Clijsters (Bel,3) - Samantha Stosur (Aus,5) 7-6(3),6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije