U Mostaru još jedan Futures
Još šest dana tenisa

Nova prilika za naše tenisere

U Mostaru još jedan Futures

M. Maksimović

Dani tenisa se nastavljaju u Mostaru. Dan nakon završetka Futuresa "HT ERONET Mostar Futures Open F5 2009", starta i drugi turnir također vrijedan 15.000 dolara.Ovaj put je prvi nositelj Francuz Guillaume Ruffin 261. igrač na ATP listi, dok je za drugog nositelja postavljen Čeh Dušan Lojda 272.igrač svijeta.

U glavnom dijelu turnira tu su četiri tenisera iz BiH, Aldin Šetkić koji je postavljen za sedmog nositelja, tu je Ismar Gorčić, također i Tomislav Brkić, a priliku da nastupi među seniorima Damir Džumhur koji stiže iz Umaga.

Po ždrijebu, Aldin Šetkić će igrati protiv Dine Marcana, Džumhur protiv Marca Siebera koji je slavio u nedelju. Ismar Gorčić za protivnika ima Jirija Skoludika, dok najteži zadatak ima Tomislav Brkić koji u prvom kolu ide na drugog nositelja Čeha Lojdu.
U konkurenciji parova igraju zajedno Ismar Gorčić i Jasmin Ademović, Brkić je u paru sa Antom Pavićem, a Šetkić sa Aleksandrom Slovićem

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.