U prvom kolu protiv Grčke na domaćem terenu

Obavljen žrijeb Davis Cupa

U prvom kolu protiv Grčke na domaćem terenu

S obzirom na imena koja su bila u bubnju, možemo reći da smo imali sreći. Iako je to relativna stvar u Davis Cupu, jer nikada se ne zna u kojem sastavu će zaigrati koja reprezentacija. Međutim, Grčka svakako nije vrh II grupe EA zone.

To je selekcija koja je ove godine za razliku od BiH, igrala u III grupi na turniru u San Marinu. Igramo na domaćem terenu, vidjet ćemo koja će to podloga biti i u kojem sastavu će biti naša selekcija. Ako bi smo zaigrali kompletni sa Džumhurom, Bašićem, Šetkićem, jednim dobrim parom, onda bi smo imali realne šanse da se nađemo među osam.

Na turniru u San Marinu su igrali Alexandros Jakupovic, Charalampos Kapogiannis, Konstantinos Mikos Markos Kalovelonis. Niti jedan od ovih igrača nije unutar 200.najboljih, dok je Theodoros Angelinos u ovom trenutku najbolji grčki teniser na 297.mjestu.

BiH je domaćin u ovom duelu, izabrat će i podlogu, a bolji iz ovog susreta će iči na pobjednika meča Finska - Bugarska. U gornjem dijelu žrijeba još igraju Južna Afrika - Monaco odnosno Norveška - Litva.

Parovi 1.kola (31.januar - 2.februar):
Južna Afrika - Monaco
Norveška - Litva
Finska - Bugarska
BiH - Grčka
Bjelorusija - Irska
Moldavija - Egipat
Maroko - Luxembourg
Danska - Kipar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti