Ugo Humbert osvojio ATP turnir u Antwerpenu
Foto: EPA

Drugi naslov za Francuza ove godine

Ugo Humbert osvojio ATP turnir u Antwerpenu

Francuski tenisač Ugo Humbert pobjednik je ATP turnira u belgijskom Antwerpenu.

Humbert je u večerašnjem finalu savladao australskog igrača, 29-og na ATP ljestvici Alexa De Minaura s 2:0 u setovima (6:1, 7:6).

Francuz je kako se i vidi po rezultatu projurio kroz prvi set s napravljena dva breaka a Australac se nije stigao pošteno ni zagrijati a izgubio je prvi set. No u drugom je viđena drukčija priča. De Minaur je postao sigurniji na početnom udarcu, a iako je Umbert i u njemu imao par break lopti, oduzimanja servisa nije bilo s obje strane te je priča otišla u tie break. Tamo je prvi do prednosti od 3:1 došao De Minaur, no nije je dugo držao. Humbert je napravio niz od 4 poena, poveo 5:3 i prednost mini breaka sačuvao do kraja i osvojio novi naslov pobjednika turnira u ovoj godini.

"Jako sam sretan zbog pobjede nad ovim fantastičnim igračem" - kazao je Humbert i dodao:

"Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda. Uspio sam doći do nje jer sam bio dovoljno agresivan kao i u prošlim mečevima i mojoj sreći nema kraja" - kazao je mladi Francuz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi