Ujedinjena Koreja osvojila zlato, igrači plakali na ceremoniji dodjele medalja

Ispisana povijest

Ujedinjena Koreja osvojila zlato, igrači plakali na ceremoniji dodjele medalja

E. Škorić

U korejskom sportu ispisana je povijest, pošto je mješoviti par u stonom tenisu donio prvu zlatnu medalju za ujedinjenu Koreju.

Nakon 27 godina stigla je prva zlatna medalja za ujedinjenu Koreju, a osvojili su je Jan Woo-jin iz Južne i Cha Hyo Sim iz Sjeverne Koreje.

Zanimljivo da je također stonom tenisu 1991. godine posljednja medalja stigla za Ujedinjenu Koreju.

''Klicanje iz publike, ovacije i navijanje. Bilo je prekrasno. Sve to dalo mi je dodatnu snagu'', rekao je Jang Woo-jin pa dodao:

''Kad sam vidio kako Hyo Sim plače tokom ceremonije dodjele medalja, srce mi se slomilo jer sam shvatio da se uskoro moramo oprostiti.''

Nastavak je ovo saradnje između dvije zemlje u sportu, a podsjećamo da su pod zajedničkom zastavom prošetali na defileu za vrijeme otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u februaru ove godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi