Umalo velika senzacija: Wawrinka se provukao do drugog kola!
Foto: EPA

Kližan bio blizu pobjede

Umalo velika senzacija: Wawrinka se provukao do drugog kola!

Midhat Šljivak

Slovački teniser Martin Kližan umalo je napravio veliku senzaciju u 1. kolu Australian Opena protiv Stana Wawrinke. Na kraju je Švicarac slavio nakon velike borbe sa 3:2, po setovima 4:6, 6:4, 7:5, 4:6 i 6:4.

Uvodni set je donio veliku borbu. Oba tenisera su imala mnogo prilika za break, a na kraju je Kliža uspio da iskoristi jednu šansu i da dobije set sa 6:4.

Još više uzbuđenja viđeno je u drugom setu. Kližan je ispustio break, Wawrinka mu je potom u dva uzastopna gema uzeo servis i osvajanjem drugog seta sa 6:4 je izjednačio rezultat na 1:1.

Sjajna igra nastavljena je i u naredna dva seta. Švicarac je sa 7:5 dobio treći set, da bi Kližan sjajnom igrom u četvrtom došao do izjednačenja na 2:2 u setovima.

Zaista zanimljivu završnicu je imao ovaj meč. Slovak je došao do breaka u sedmom gemu za 4:3, ali je potom odigrao jako loš gem. Wawrinka je vratio servis i zatim je poveo s 5:4.

Novim breakom švicarski teniser dolazi do osvajanja odlučujućeg petog seta sa 6:4 i prolaza u drugo kolo.

Australian Open, 1. kolo:

Wawrinka - Kližan 3:2 (4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti