Uspjeh karijere: Borna Ćorić pobijedio Federera za titulu u Halleu

Hrvat bolji od Švicarca za titulu u Halleu

Uspjeh karijere: Borna Ćorić pobijedio Federera za titulu u Halleu

E. Škorić

U sjajnom finalu ATP turnira iz serije 500 u Halleu Borna Ćorić je pobijedio Rogera Federera sa 7:6, 3:6, 6:2.

Ćorić je igrao dobro u Halleu na travnatnoj podlozi, ali mu je na ruku išla predaja Bautiste Aguta u polufinalu, pa je talentovani Hrvat odmornije ušao u finale protiv Rogera koji je napadao 99. titulu u karijeri.

U prvom setu nije viđen nijedan brejk, pa se igrao 'dodatni gem', u kojem je Federer vodio 5:3, imao je dvije set lopte, no Borna se vraća i osvaja set.

I početak drugog seta je nagovještavao novi taj-brejk,ali je u osmom gemu Federer uspio da napravi brejk za 5:3, te da sigurno odservira za 6:3 i poravnanje rezultata u setovima.

U šestom gemu trećeg, odlučujućeg seta Ćorić je stigao do brejka, pa ovakvu šansu nije mogao da ne iskoristi, bez obzira što je protiv sebe imao najboljeg svih vremena.

Hrvat je uspio da stigne do pobjede i do druge ATP titule (prvu osvojio 2017. u Casabalnci), a ujedno mu je ovo bila prva na travi.

ATP Halle, finale:
Borna Ćorić - Roger Federer 7:6, 3:6, 6:2

Top Komentari

SEIKO
E nek si vala otreso starkelju.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi