Uspjeh tenisera iz Srbije

RG: Kiša prekidala program

Uspjeh tenisera iz Srbije

Mnogo kiše bilo je danas u Parizu, a ona znači glavobolju organizatorima drugog Grand Slamaa sezone, Roland Garrosa.

Tako je do popodnevnih sati odigrano samo nekoliko mečeva, a razloga za zadovoljstvo imali su navijači Srbije jer su Novak Đoković i Viktor Troicki izborili plasman u drugo kolo.

Najbolji teniser sa druge strane Drine imao je lagan posao protiv Ekvadorca Lapentija budući da mu je protivnik zbog povrede predao meč pri rezultatu 6:3 i 3:1.

I pored toga što je izgubio prvih pet gemova u meču sa finalistom ovogodišnjeg "Serbia Open", Troicki je uspio da savlada Poljaka Lukaša Kubota. Na kraju je bilo 3:2 u setovima.
Od ostalih rezultata treba kazati da je Del Potro pomeo Llodru, kao i Gisquel Nijemca Schuttlera.

Rezultati, 1. kolo:
Juan Martin Del Potro (Arg, 5) - Michael Llodra (Fra) 6:3, 6:3, 6:1, Marc Gicquel (Fra) - Rainer Schuettler (Njem, 27) 6:0, 6:0, 6:4, Daniel Gimeno-Traver (Špa) - Evgenij Korolev (Rus) 6:4, predaja, Victor Crivoi (Rum) - Simon Greul (Njem) 6:1, 7:6(1), 6:2, Andreas Beck (Njem) - Ivan Navarro (Špa) 7:6(9), 6:4, 6:1, Đoković (Srb, 4) - Lapenti (Ekv) 6:3, 3:1, predaja, Troicki (Srb) - Kubot (Polj) 3:6, 6:3, 6:4, 6:7(4:7), 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.