Uspješni Džumhur i Ademović

Juniorski turnir u Zagrebu

Uspješni Džumhur i Ademović

Na juniorskom ITF turniru pete kategorije u Zagrebu uspješno su startovali i  bh. igrači. Damir Džumhur i Jasmin Ademović prošli su 1. kolo i nastaviće takmičenje. Turnir se igra u dvorani, na tvrdoj podlozi.

Džumhur je kao 7. nositelj slavio nad Nijemcem Sebastianom Sachsom, koji je 542. juniora svijeta. Rezultat je glasio 2:0, po setovima 6:3 i 7:6(1). Ademović je nadigrao Slovenca Tilena Žitnika, takođe sa 2:0 (6:3, 6:4).

U narednom kolu Džumhuru će se suprotstaviti domaći teniser Antonio Lupieri, dok će Ademović snage odmjeriti sa Matom Delićem, još jednim igračem iz Hrvatske.
U kvalifikacijama je nastupio i treći bh. igrač - Marko Stanić, ali je poražen od Hrvata Marka Lovrinovića sa 4:6 i 2:6.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.