Vasselin pobjednik turnira

BH Telecom Indors Sarajevo 2010

Vasselin pobjednik turnira

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Francuz Edouard Roger Vasselin pobjednik je "BH Telecom Indors Sarajevo 2010", nakon što mu je finalni meč predao Slovak Karol Beck.

Mladi francuski teniser, koji je slavio i u konkurenciji dublova, 30 hiljada eura vrijedan turnir osvojio je početkom trećeg seta. Naime, Slovak Karol Beck je predao kod rezultata 6:7, 6:3, 1:0.

Vasselin će tako sa dodatnih 80 bodova dosta popraviti svoj plasman na ATP listi, budući da je trenutno 159. Podsjetimo, Francuz je najprije u prvom kolu pobijedio svog zemljaka Nicolasa Mahouta, potom je bio bolji od Čeha Jana Minara u osmini finala, u četvtfinalu od Holanđanina Matwe MiddelIkoopa te u polufinalu od Nijemca Tobiasa Kamkea.

Najbolji bh. teniser na ovom 8. ATP Challenger turniru bio je Ismar Gorčić, koji je eliminisan u četvrtfinalu, baš kao i prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti