Važna pobjeda Janković, Serena i dalje bez problema

Drugo kolo završnog turnira

Važna pobjeda Janković, Serena i dalje bez problema

Na završnom WTA turniru osam najboljih teniserki, odigrana su još tri meča i zanimljivo, opet su sva tri kao i dan ranije završila u dva seta. U Bijeloj grupi već sada sara Errani ima dva poraza.

Drugi je upisala nakon okršaja sa Kineskinjom Na Li. Baš kao i dan ranije, Errani je imala svoju priliku, s obzirom da je vodila 3-1 u drugom setu. Kineskinja je nanizala četiri gema, pa je u devetom gemu stigla i do meč lopte. Errani se ne predaje, set odlazi do tie breaka, a tamo opet Na Li opet pravi mali preokret u stiže do pobjede 6-3, 7-6(5).

U meču Jelene Janković i Victorije Azarenke, kasnije pobjednica Janković je sakupila čak 17 break lopti. Iskoristila je "samo" četiri međutim ono što je za nju puno važnije dobila je teniserku iz TOP 4 društva prvi put nakon 2010.godine (pobjedila Serenu Williams). Kod 5-3 u prvom setu, Jelena je propustila dvije set lopte, ali sve naplatila gem kasnije. S ranim breakom na početku drugog, Jelena je zadržala ritam i sa krajnjih 6-4, 6-3 je stigla do pobjede na Azarenkom koju je posljednji put savladala 2009.godine u Cincinnatiju.

Serena Williams je odradila u Crvenoj grupi još jedan rutinski meč. Lako je dobila prvi set protiv Agnieszke Radwanske 6-2. U drugom je Poljakinja došla na 4-4, vratila je izgubljeni servis, ali samo do prvog narednog gema. Serena je uzela naredna dva za 6-2, 6-4

Bijela grupa:
Na Li (Kin, 4) - Sara Errani (Ita, 6) 6-3, 7-6(5)
Jelena Janković (Srb, 7) - Victoria Azarenka (Bje, 2) 6-4, 6-3

Crvena grupa:
Serena Williams (SAD, 1) - Agnieszka Radwanska (Pol, 3) 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.