Vazquez novi selektor “gaučosa”
Nalbandian dobio selektora

Poznat nasljednik Alberta Mancinija

Vazquez novi selektor “gaučosa”

Novi selektor teniske reprezentacije Argentine, koja je nedavno izgubila u finalu Davis cupa od Španije, postao je Modesto Vazquez. On će tako naslijediti Alberta Mancinija koji je podnio ostavku poslije (ne)očekivanog poraza “gaučosa” od “furije”.

U kombinacijama za selektorsku poziciju bila su zvučnija imena poput Vilasa koji je četverostruki Grand Slam pobjednik, Jaitea, ali se Teniski savez Argentine odlučio za Vazqueza.

Novom treneru će u radu asistirarti Ricardo Rivera, a čak 88% posto anketiranih čitalaca El Clarina ne slaže se s odlukom Saveza.
Pomenuti su tipovali na Jaitea i pomoćnika - Mariana Zabaletu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.