Većina tenisera testirana sinoć u Zadru, ali se Novak Đoković nije pojavio

Odlučio da se testira u Beogradu

Većina tenisera testirana sinoć u Zadru, ali se Novak Đoković nije pojavio

Endin Čaušević

Prethodnih dana u Zadru se igrao teniski turnir Adria Tour koji je jučer otkazan nakon što se ispostavilo da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

Velika panika nastala je u ovom hrvatskom gradu nakon što je potvrđeno da je Dimitrov zaražen jer je on bio na skoro svim dešavanjima u Zadru prethodnih dana na kojem je učestvovalo dosta publike.

Jasno je da je ovo itekako uzdrmalo organizatore turnira, a prije svega to se odnosi na Novaka Đokovića. No, kako pišu hrvatski mediji Đoković se jučer nije testirao na koronavirus, te je odlučio to uradtiti kada se vrati u Beograd.

Većina tenisera testirala se sinoć ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru. Đoković nije bio među ostalim teniserima i odlučio je da će se testirati po povratku u Srbiju.

Iz organizacije Adria Toura saopštili su sinoć da je prvi teniser svijeta itekako šokiran svim dešavanjima, te da je upitno da li će se ostatak turnira uopšte odigrati.

Mnogi su zabrinuti za Đokovića jer je on bio u stalnom kontaktu s Dimitrovom, ali prema prvim informacijama on se osjeća dobro, te nema nikakvih simptoma. Ipak, bit će testiran odmah po povratku u Beograd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi