Večina u četiri, neko u pet, Murray u tri
Nadal je morao igrati četiri seta

Favoriti se drže

Večina u četiri, neko u pet, Murray u tri

M. Maksimović

Dok pišemo još jedan tekst o dešavanjima petog dana Australin Opena, noć je prekrila Melbourne Park, ali tamo nije kraj.Trenutačno je jedan sat i 30 minuta ujuto a još nije gotovo. U Rod Laver areni igraju Nijemica Kerber i Ruskinja Kuznetsova treći set. Svoje mjesto će na ovom portalu pomenute dvije igračice dobiti u sljedećem tekstu.

Sada se okrećemo onome što je iza nas. Teniseri su odigrali osam mečeva trećeg kola i samo je jedan završen u tri seta. Onaj u kojem je Andy Murray prošao Florenta Serru. Možda je Murray bio u ovom meču dominantan, ali će i on doći na red. Da vidimo koliko može.
U petak su se dokazivali Rafael Nadal, Andy Roddick, Juan Martin Del Potro, Marin Čilić, a neki su poput Fernanda Gonzaleza morali igrati svih pet setova. Nadal je igrao protiv Philippa Kohlschreibera koji je svakako neugodan protivnik na bilo kojoj podlozi. Uvjerio se u to Rafa još jednom. Prvi set je dobio Nadal 6-4, a ko zna kako bi sve izgledalo u nastavku da je Nijemac iskoristio barem jednu od sedam break lopti. zato je napravio samo u prvom setu 26 neforsiranih pogrešaka. Nakon dva seta koja je dobio Nadal omjer u neforsiranim pogreškama je bio 38-21 na štetu Kohlschreibera.

Do trećeg seta je ispustio Kohlschreiber devet break lopti, u trećem je iskoristio dvije za set 2-6. Na kraju se pokazao kao presudnim 11.gem trećeg seta, kada ja Nadal breakom otišao na 6-5. Gem kasnije meč je nakon tri sata i 30 minuta završen 6-4,6-2,2-6,7-5. Juan Martin Del Potro je osvojio samo 14 poena u drugom setu, Nijemac Florian Mayer je izjednačio na 1:1 ozbiljno zaprijetivši Argentincu. Srećom tri breaka, jedan u trećem i dva u četvrtom setu su bila dovoljna Del Potru za pobjedu  6-3,0-6,6-4,7-5.

U osmini finala Del Potra čeka Marin Čilić koji je u trećem kolu pobjedio Stanislasa Wawrinku. Švicarac je uzeo prvi set breakom u desetom gemu, Čilić se brzo oporavio naparavio je break, Wawrinka je odgovorio, ali u devetom gemu Marin novim breakom uspjeva sebi osigurati set. Dobru igru iz drugog seta, Marin je iskopirao u trećem gdje je napravio odmah break, a kasnije je set zaključio sa 6-3. Ono trenutka kada je Čilić breakom osigurao vodstvo 4-2, sve je bio riješeno, Wawrinka je bio '' razdužen'' 4-6,6-4,6-3,6-3.

Andy Roddick je u prva dva kola najviše problema imao sa sudijama, u trećem kolu se morao fokusirati na Feliziana Lopeza koji je krenuo, odlično breakom, Roddick se vratio u desetom gemu, ali je opet posrnuo, u najgorem mogućem trenutku, u tie breaku.U nastavku izjednačenog meča, Roddick je izborio osminu finala, sa samo dva breaka. Jedan u drugom za 3-2, jedan u trećem za 5-4. Meč je završen kako je i počeo, tie break, a tamo je bolji Andy Roddick 7-3.Amerikanac će u nastavku tražiti put u četvrtfinale preko Fernanda Gonzaleza. Čileanac je preživio 1-2 u setovima protiv Evgenyja Koroleva.

Rezultati 3.kolo:
Juan Martin Del Potro (Arg, 4) - Florian Mayer (Nje) 6-3,0-6,6-4,7-5
Andy Murray (VB, 5) - Florent Sera (Fra) 7-5,6-1,6-4
Andy Roddik (SAD, 7) - Feliziano Lopez (Špa) 6-7 (4),6-4,6-4,7-6
Fernando Gonzalez (Čil, 11) - Evegni Korolev (Kaz) 6-7(5),6-3,1-6,6-3,6-4
John Isner (SAD,33) - Gael Monfils (Fra, 12) 6-1,4-6,7-6,7-6
Marin Čilić (Hrv, 14) - Stanislas Wawrinka (Švi,19) 4-6,6-4,6-3,6-3
Rafael Nadal (Špa, 2) - Filip Kolšrajber (Nje, 27) 6-4,6-2,2-6,7-5
Ivo Karlović (Hrvatska) - Ivan Ljubičić (Hrv, 24) 6-3, 3-6, 6-3, 7-6(7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije