Vekić napravila najveće iznenađenje

Eliminisala treću nositeljicu

Vekić napravila najveće iznenađenje

M. Maksimović

Na WTA turniru u Birminghamu kiša je učinila svoje pa su u petak kompletirana tri meča četvrtfinala.Veliki uspjeh ostvarila je Osječanka Donna Vekić.

Ona je deklasirala treću nositeljicu Soranu Cirsteu uz gubitak samo tri gema. Vekić je slavila sa 6-2, 6-1 sa svoje drugo WTA polufinale u karijeri. Sigurna je bila i Magdalena Rybarikove. Ruskinja je sa 6-3, 6-0 sredila Amerikanku Medison Keys.

Daleko najzanimljiviji je bio duel Hantuchove i Schiavone. One su na terenu ostale nevjerovatna tri sata i 22 minute. Slovakinja je imala čak 16 break lopti i na kraju je tijesno prošla 6-7(8),6-4,7-6(3).

Rezultati četvrtfinala:
Magdalena Rybarikova (Slk,16) - Madison Keys (USA) 6-3,6-0
Daniela Hantuchova (Slk) - Francesca Schiavone (Ita,15) 6-7(8),6-4,7-6(3)
Dona Vekić (Hrv) - Sorana Cirstea (Rum,3) 6-2,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.