Velika borba i pobjeda Dimitrova nad Thiemom
Foto: EPA

Završni Masters u Londonu

Velika borba i pobjeda Dimitrova nad Thiemom

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobjedom je otvorio svoj nastup na završnom Mastersu sezone u Londonu.

Dimitrov je u tri seta bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema, kojeg je savladao sa 2:1 (6:3, 5:7, 7:5) za dva sata i 22 minute igre.

Prvi set pripao je Dimitrovu rezultatom 6:3, da bi se u drugom igralo gem za gem sve do samog finiša kada je Thiem napravio brejk za 7:5 i poravnanje na 1:1 u setovima.

Dimitrov je prvi brejk u trećem setu napravio pri rezultatu 3:3, a potom je bio siguran na svoj servis i stigao je do 5:3. Međutim, Thiem se nije predavao i vezao je dva osvojena gema, nakon čega je ponovo izgubio svoj servis i Dimitrov je došao u priliku da servira za meč. 

Bugarin je iskoristio treću meč loptu i tako došao do 7:5 i konačne pobjede.

Dimitrov sada predvodi grupu A, u kojoj se još nalaze Goffin i Nadal, koji će večeras odmjeriti snage od 21 sat. Prva dva tenisera iz obje grupe izborit će plasman u polufinale Mastersa u Londonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi