Velika borba Šetkića, Verdasco se provukao

ATP Bukurešt

Velika borba Šetkića, Verdasco se provukao

E. Škorić

Bh. teniser Aldin Šetkić nije uspio da priredi iznenađenje u meču prvog kola ATP turnira u Bukureštu. 

Šetkić je bio veliki autjsader u meču protiv Fernanda Verdasca, no Španac se morao dobro namučiti u tri seta da prođe dalje. 

Prava drama odvijala se u prvom setu, ali je Šetkić, koji je imao i 5:2 vodstvo, uspio u taj-brejku da nadmudri 88. igrača svijeta.

Šetkić je osvojio prvi gem u drugom setu, a onda je uslijedila serija Verdasca od šest uzastopnih gemova.

U trećem setu Šetkić je zaigrao sjajno. Nije dozvolio Verdascu da ga slomi, ni u četvrtom gemu, kada je Španac imao mnoštvo brejk šansi.

U dosta iscrpljujućim gemovima teniseri nisu posustajali prilikom servisa. U 11. gemu, kod rezultata 5:5, Verdasco je ipak namirisao šansu, stigao je do brejka i na kraju do pobjede u meču.

No, definitivno možemo i moramo biti zadovoljni Aldinovim današnjim nastupom.

ATP Bukurešt, 1. kolo:
Šetkić - Verdasco 7:6, 1:6, 5:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi