Velika pobjeda Nadala
Murray kod 6-5 u tie breaku trećeg seta

U polufinalu Nadal bolji od Murraya

Velika pobjeda Nadala

M. Maksimović

Fenomenalan meč su odigrali u polufinalu ''ATP World Tour Finalsa'' Rafael Nadal i Andy Murray.
Meč koji je trajao tri sata i 11.minuta i koji je na kraju dobio Nadal u tie breaku trećeg seta 8-6.U istom tie breaku u kojem je Murray vodio 4-1.

Andy Murray ima za čime žaliti,zabio je 22 asa ili 17 više od Nadala, na prvom servisu je izgubio samo devet poena, tri puta je uzeo servis prvom igraču svijeta, ali sve to je bilo nedovoljno.Andy Murray je ovom meču samo jednom izgubio svoj servis, prosto izgleda nemoguče, ali po ko zna koji put Nadal je odigrao najbolje poene kada je najviše trebalo.

U prvom setu su oba tenisera držala čvrsto svoj servis, igrao se do tie breaka bez break lopte.Murray je na prvom servisu ispustio dva poena, Nadal na drugom. U tie breaku je Nadal poveo 4-2, Murray je stigao do 5-5, ali Rafa uzeo naredna dva poena za prvi set.

Sve do 3-3 u drugom setu situacija je na terenu identična kao prvom setu, a onda u sedmom gemu Murray stiže do tri break lopte na 0:40. Rafa se izvlači, ali Murray opet ima break loptu.Četvrtu koristi za 4-3, break koji na kraju znači i set. Murray je sa 2-3 u drugom setu nanizao pet gemova, poveo je 1-0 u trećem i izgledalo je kako bi vrlo lako mogao prelomiti meč, kako je Rafa na koljenima.

Imao je u tom drugom gemu Murray na servis Nadala 0:30, ali se prvi igrač današnjice spasio.I onda je Nadal uzeo servis Murrayu,poveo je 3-1, držao je break prednosti. Kod 5-3 nadal prvi put stiže do meč lopte, ne koristi je i Murray se gem kasnije vraća u igru. Na kraju je sve odlučeno u tie breaku.

Murray je krenuo fenomenalno, poveo je 4-1, Nadal se nije predavao, uspio je izjednačiti na 4-4 i opet doći do meč lopte kod 6-5.U 11 poenom tie breaka je Murray nezgodno proklizao, ali nije imao izbora, stisnuo je zube, osvojio je poen za 6-6. Međutim, više nije izdržao. Nadal je poveo 7-6, sljedeći poen je pretvorio u meč i veliku pobjedu.

Polufinale:
Rafael Nadal (Špa,1) - Andy Murray (VB,5) 7-6(5),3-6,7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti