Veliki napredak Bašića, Džumhur na 93. mjestu

ATP lista

Veliki napredak Bašića, Džumhur na 93. mjestu

M. Šljivak

Bh. teniseri Mirza Bašić i Damir Džumhur ostvarili su veliki napredak na najnovijoj ATP listi.

Veliki skok zabilježio je Mirza Bašić. Nakon što je u finalu ATP Challengera u italijanskom Recanatiju savladao 83. igrača svijeta Ricardasa Berankisa, Mirza je ostvario napredak od 36 pozicija.

Trenutno je Bašić na 153. mjestu ATP liste, što mu je najbolji plasman karijere. Ako nastavi s odličnim igrama, uskoro bi Bosna i Hercegovina mogla imati i dva tenisera među 100 najboljih.

Napredak je ostvario i Damir Džumhur. Nakon ispadanja u drugom kolu Umaga i neuspješnih kvalifikacija za ATP turnir u Hamburgu, Džumhur je napredovao sedam mjesta i sada je na 93. mjestu.

Tomislav Brkić je pao za tri pozicije i sada je 232. igrač svijeta, dok je Aldin Šetkić pao za 18  mjesta i trenutno je 242. teniser.

Vrh ATP liste je ostao isti. I dalje uvjerljivo vodi Novak Đoković, a iza njega su Roger Federer i Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.