Veliki povratak Justine Henin

Veliki povratak Justine Henin

Belgijanka Justine Henin, nekadašnja igračica broj 1 svjetskog tenisa, koja se povukla prije 18 mjeseci, ove sedmice se vraća na terene. 

Još u septembru ona je kazala da  u pripremenom taboru na Floridi ozbiljno trenira, a u subotu će ponovo zaigrati na domaćem  egzibicionom turniru u Charleroiju.

Dvadesetsedmogodišnja Henin karijeru je okončala  prije  Otvorenenog prvenstva Francuske 2008. godine, kojeg je u karijeri osvojila četiri puta, uz još dva  Grand Slam naslova, na US  i Australian Openu.

Ukupno je osvojila 41 WTA turnir. Ona je kazala da u povratku želi   osvojiti Wimbledon, jedini Grand Slam  turnir, koji još nema u zbirci. Najavila je da će tenis igrati sve do Olimpijskih igara 2012. u  Londonu.

Heninova je već dobila posebnu pozivnicu za nastup na prvom  Grand Slam turniru sezone - Australian openu, koji počinje 18. januara u  Melbournu.

Sezonu 2010. će početi nastupom na  WTA turniru  u Brisbaneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.