Venus podsjetila na najbolje dane

Amerikanka ide u treće kolo US Opena

Venus podsjetila na najbolje dane

Amerikanka Venus Williams obezbijedila je plasman u šesnaestinu finala US Opena nakon pobjede nad Njemicom Julijom Goerges (6:2, 6:3).

Šesta igračica na WTA listi nije imala većih problema u ovom duelu, pa je sav posao završila za sat i 19 minuta igre.

Koliko je bila dominantna Venus, najbolje pokazuje podatak da je tokom cijelog meča pretrpila jedan brejk, dok je sa druge strane u četiri navrata oduzimala servis rivalki.

Starija od sestara Williams bila je dosta bolja i u drugim segmentima igre, a treba istaći i njen perfektan učinak na mreži (8/8).  

Američku teniserku sada očekuje dan pauze, nakon čega će svoje mjesto u osmini finala tražiti protiv pobjednice meča između Laure Siegemund i Nicole Gibbs. 

Ostali rezultati:

Halep - Safarova 2:0 (6:3, 6:4)

Pliskova Ka. - Gonzalez 2:0 (6:1, 7:5)

Babos - Hogenkamp 2:0 (6:2, 6:4)

Larsson - Allertova 2:0 (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi