Venus se poigrala sa Dinarom
Venus sa lakoćom nadigrala Dinaru Safinu

Wimbledon (ž), polufinale

Venus se poigrala sa Dinarom

Venus Williams se poigrala sa Dinarom Safinom u drugom polufinalu trećeg Grand Slama sezone.
Starija sestra Williams koja će protiv sestre Serene igrati svoje četvrto finale Wimbledona (dva je izgubila) prvoj igračici svijeta prepustila je samo jedan gem.

Safina ga je osvojila u prvom setu pri rezultatu 0:5. Činilo se da bi to mogao biti uvod u nešto neizvjesniji drugi set, ali je Venus bila još ubjedljivija i izborila je novo finale.

Od 2000. godine kada je prvi put osvojila Wimbledon, Venus je do 2009. godine sakupila pet naslova, a dva puta bila je poražena u finalu (oba puta od sestre Williams).

Jedino je Marija Šarapova uspjela jednu godinu prekinuti dominaciju sestara koje su «gazde» najpoznatijeg turnira na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.