Venus Williams u polufinalu

Nakon duže vremena

Venus Williams u polufinalu

WTA turnir u Tokiju je trenutačno najveći i najkvalitetniji koji se u ovom trenutku igra i kod tenisera i kod teniserki. 2,369,000 je težak ovogodiđnji Pan Pacific Open na kojem su poznata imena teniserki koje će igrati u polufinala. Bez obzira na ranking, najveća zvijezda je svakako Venus Williams.

venus se u posljednje vrijeme poprilično mučila i sa formom i sa povredama, nije mogla proći dva kola na nekom od turnira, sve do dolaska u Tokijo. Posljednje polufinale ove godine je Venus igrala u Charlestonu kada je uhvatila tri gema sestri Sereni. U četvrtfinalu Tokija Venus je dobila Kanađanku Eugenie Bouchard, u tri seta, okrenuvši u prvom setu 1-3.

I Carolina Wozniacki je napokon odigrala jedan dobar meč, u polufinale je stigla preko Lucie Safarove u tri seta. Čehinja je dobila prvi, a onda je u naredna dva osvojila pet gemova.

U polufinalu Wozniacki ide na Angelique Kerber. Njemačka teniserka je slavila protiv druge nositeljice - Agnieszke Radwanske. Tri breaka su bila dovoljna za pobjedu. Najmanje posla je imala Petra Kvitova koja je ispustila pet gemova protiv Ruskinje Kuznetsove.

Četvrtfinala:
Petra Kvitova (Cze) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 6-4, 6-1
Caroline Wozniacki (Dan,4) - Lucie Safarova (Cze) 2-6, 6-3, 6-2
Venus Williams (USA) - Eugenie Bouchard (CAN) 6-3, 6-7(4), 6-3
Angelique Kerber (Nje,5) - Agnieszka Radwanska (Pol,2) 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.