Verdasco (ni)je iznenađenje

Australian Open, četvrtfinale

Verdasco (ni)je iznenađenje

Fernando Verdasco više nije iznenađenje Australian Opena. Ako se ova konstatacija mogla izreći za njegov meč osmine finala protiv Škota Murraya, onda je četvrtfinale prvog grand slama u kojem je nadigrao Francuza Tsongu pokazao kvalitet i kontinuitet u igri bivšeg mladića Ane Ivanović.

Jo-Wilfred Tsonga tako neće braniti finale Australian Opena iz 2008. godine, a tamo neće biti ni Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg pobjednika koji je predao duel Andyju Roddicku.

Kako je Verdeasco igrao u prethodna dva meča ne bi bilo čudno ni da se nađe u borbi za veliki pehar. Francuz je samo u drugom setu podsjetio je na prošlogodišnje izdanje. Ostatak meča pripao je 14. nositelju koji će se u polufinalu sastati sa pobjednikom duela Rafael Nadal - Gilles Simon.

Australian Open, četvrtfinale
Fernando Verdasco (Španija, 14) - Jo-Wilfred Tsonga (Francuska, 5) 7:6, 3:6, 6:3, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.