Verdasco preko Bautiste do četvrtfinala

ATP Dubai

Verdasco preko Bautiste do četvrtfinala

Španac Fernando Verdasco plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju, pošto je savladao sunarodnika Roberta Bautista-Aguta sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 7:5).

Bivši broj sedam, a sada 35. igrač svijeta, zabilježio je treću pobjedu u četvrtom međusobnom duelu sa Bautista-Agutom i u narednom kolu igraće protiv boljeg iz meča Evans - Monfils.

U četvrtfinale je prošao i Francuz Lucas Pouille savladavši Mariusa Copila iz Rumunije (6:1, 6:4), kao i Nijemac Philipp Kohlschreiber, koji je bio bolji od ruskog tenisera Daniila Medvedeva (6:4, 6:4).

Danas još igraju Berdych - Haase, Granollers-Pujol - Džumhur, Murray - Garcia-Lopez i Federer - Donskoy.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.429.150 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti